Çardak Havalimanı’na taksi ücreti 120 TL – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇARDAK
  8. /
  9. Çardak Havalimanı’na taksi ücreti 120 TL

Çardak Havalimanı’na taksi ücreti 120 TL

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Temmuz 2019 Cuma - 15:58Güncelleme: 5 Temmuz 2019 Cuma - 15:58
Çardak Havalimanı’na taksi ücreti 120 TL

Kent merkezinden Çardak Havalimanı’na taksi tarifesi belli oldu. Havalimanı taksi ihalesini kazanan Havtaş, yolcudan 120 lira ücret alacak. Taksiye birden fazla kişi de yolcu olarak binse ücret değişmeyecek.

Havtaş Taksi Kooperatifi Başkanı İsmail Bay, D20haber.com’a yaptığı açıklamada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile yapılan sözleşmeye gereği, Çardak Havalimanı’ndan yolcu almaya yetkili olduklarını, kent merkezi ile havalimanı arasında 7/24 kesintisiz, güvenli, konforlu ve güleryüzlü anlayışla hizmet sunacaklarını söyledi.

Koordinasyon merkezinde görevli personel ve şoför kadrosunun alanında eğitimlerini tamamladığını, tabi olduğu sınavları geçtiğini ve özenle seçildiğini kaydeden Bay, “Üstlenmiş olduğumuz hizmeti, DHMİ ile yapmış olduğumuz sözleşme hükümlerine, taksi hizmetinden kaynaklı kurallara ve kriterlere uygun olarak gerçekleştireceğiz” dedi.

HAVALİMANI TARİFESİ 120 LİRA

Fiyat tarifesiyle ilgili sorumuza Bay, “Biz taksi hizmeti vereceğiz. Havalimanı’nı gidiş ya da havalimanından Denizli’ye dönüş ücreti 120 lira. Yolcu sayısı aynı aileden ve birden fazla olduğunda tarife değişmeyecek. Yine 120 lira ücret alınacak. Ya da uçakta yolculuğunda 4 kişi konuşup ‘aynı taksiyle gidelim’ diye anlaştı. Bizim taksimiz onları taşıyacak ve yine ücret 120 lira olacak” yanıtını verdi.

TAKSİ SAYISI ARTIRILABİLİR

“Her taksiye bir yolcu bindi. 15 taksiniz var ve 15’inci yolcudan sonrası ne yapacak? Taksiye binemeyecek mi?” sorumuzu da Bay, “Havtaş Taksi dışında havalimanında A sınıfı belgeye sahip taşıma hizmet verilebiliyor. Ancak taksi konusunda talep karşılanamazsa ilerleyen süreç içinde araç sayısında artırılması için DHMİ’ye başvuru yapabiliriz. Ama bunu konuşmak için erken. Hizmet sürecinin görülmesi gerekir” şeklinde yanıtladı.