Çardak Havaalanı taksi ihalesinde uçan rakam: Aylık 28 bin TL – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇARDAK
  8. /
  9. Çardak Havaalanı taksi ihalesinde uçan rakam:...

Çardak Havaalanı taksi ihalesinde uçan rakam: Aylık 28 bin TL

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Şubat 2019 Çarşamba - 11:11Güncelleme: 20 Şubat 2019 Çarşamba - 11:11
Çardak Havaalanı taksi ihalesinde uçan rakam: Aylık 28 bin TL

Çardak Havaalanı taksi ihalesi yapıldı. İhale sonunda ulaşılan rakam adeta uçak hızına ulaştı. Dudak uçuklatan rakam ile taksi başına aylık 28 bin lira artı KDV ile ihaleyi kazanan Orta Çeşme Taksi Kooperatifi oldu.

Çardak Havaalanı’na taksi ile taşımacılıkta bir süredir yaşanan krizi çözmek üzere düzenlenen ihale dün yapıldı. Daha önce 7 Şubat’ta yapılacağı duyurulan, ancak dün gerçekleştirilen ihalede ortaya çıkan kiralama rakamı “bu ne?” dedirtti.

İHALEYE 2 KOOPERATİF 1 FİRMA KATILDI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Çardak Havaalanı Taksi İhalesi’ne Havataş Taksi Kooperatifi, Orta Çeşme Taksi Kooperatifi ve Antalya’dan bir firma katıldı. Rakamların uçak hızıyla arttığı ihalede en yüksek rakamı 28 bin lira artı KDV ile bir süre önce taşımacılığı sona eren Pamukkale Taksi’den ayrılan bir grup taksicinin kurduğu Orta Çeşme Kooperatifi kazandı. Havataş Taksi Kooperatifi ise bu ihalede 27 bin 600 lira teklif verdi.

Denizli Çardak Hava Limanı’nın taksi hattı işletmesi ihalesini kazanan Ortaçeşme Taksi Kooperatifi Başkanı Akın Toprakçı, havaalanına yolcu taşıma hizmetini bundan böyle 10 taksiyle kendilerinin vereceğini söyledi.

Orta Çeşme Taksi Kooperatifi, yolcu taşıma hizmetini imzalanacak sözleşmeden sonra vermeye başlayacak.