Ukraynalılar Çameli’yi keşfedecek – D20Haber
19.04.2024, Cuma
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇAMELİ
  8. /
  9. Ukraynalılar Çameli’yi keşfedecek

Ukraynalılar Çameli’yi keşfedecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Aralık 2017 Cumartesi - 11:19Güncelleme: 2 Aralık 2017 Cumartesi - 11:19
Ukraynalılar Çameli’yi keşfedecek

Denizli'nin Çameli Belediyesi, alternatif turizm ve ekoturizm alanında yaptığı görüşmeler sonucu, Ukrayna'nın Zhovkva şehriyle işbirliği anlaşması yaptı. Anlaşma kapsamında, Zhovkva şehrinde Çameli'nin tanıtımı yapılacak ve turist gönderilecek.

Alternatif turizm ve ekoturizmin yaygınlaştırılması için Ukrayna Alternatif Sporlar Federasyon Başkanı Taras Pakholyuk, yardımcısı VasylDiachuk ve Milletvekili AndretLopushansky, geçtiğimiz aylarda Çameli'yi ziyaret ederek doğa güzelliklerini inceledi. Ukraynalı heyetin ziyareti kapsamında, Çameli ilçesinin tarihi ve turistik alanları gösterilip; turizm potansiyeli, yamaç paraşütü, yürüyüş, tırmanış, kış sporları ve diğer alternatif sporlar hakkında bilgiler verildi. Çameli'ye hayran kalan Ukrayna heyetine; Belediye Başkanı AK Partili Cengiz Arslan, ilçedeki alternatif turizm ve ekoturizm hakkında bilgi verdi.

Ukrayna heyetinin ziyaretinin ardından Başkan Arslan, Belediye Meclis üyeleri İdris Öz, Abdurrahman Uysal ve Çameli Turizm Danışmanı İbrahim Putgül, geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın Zhovkva şehrine giderek turizm alalında işbirliği için üç gün boyunca görüşmeler yaptı. Bu görüşmeler sonrasında olumlu cevap alan Başkan Arslan, Zhovka şehrinde alternatif turizm ve ekoturizm alanında işbirliği anlaşması yaptı. Anlaşmanın imzaları ise gelecek ay Çameli'de, Zhovkva şehri yetkililerinin katılmasıyla yapılacak. İşbirliği kapsamında Ukrayna'da, Çameli'nin turizm potansiyelinin tanıtımı yapılacak ve turist gönderilmesi sağlanacak.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)