Çameli Belediyesi o projeyi 40 dönüm arazide hayata geçirecek – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇAMELİ
  8. /
  9. Çameli Belediyesi o projeyi 40 dönüm...

Çameli Belediyesi o projeyi 40 dönüm arazide hayata geçirecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Eylül 2017 Çarşamba - 10:24Güncelleme: 27 Eylül 2017 Çarşamba - 10:24
Çameli Belediyesi o projeyi 40 dönüm arazide hayata geçirecek

Denizli’nin Çameli İlçesi, son yıllarda yamaç paraşütü ve yelkenkanat uçuşlarının yapıldığı merkezler arasına girerken, ilçede yamaç paraşütü ve yelkenkanat eğitimlerinin yapılabileceği tesis oluşturmak için harekete geçildi. Çameli Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığında 40 dönüm araziyi eğitim pisti oluşturmak üzere kiraladı.

Yamaç paraşütü atlayışı ve yelkenkanat uçuşları için ideal sayılan bir coğrafi yapıya sahip olan Çameli, birkaç yıldır bu spor dallarında uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Dünya Kupası Ön Şampiyonası’na talip olan Çameli, bu alanda tesisleşmeye doğru gidiyor. Çameli Belediyesi, ilçenin yelkenkanat ve yamaç paraşütünde biraz daha öne çıkmasını sağlayacak projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı. Eğitim pisti yapılmak üzere Orman ve su İşleri Bakanlığından 40 dönüm arazi 28 yıllığına kiralandı.

EĞİTİM PİSTİ KARADAĞ’DA OLACAK

Çameli Belediyesi, Karadağ mevkiinde yamaç paraşütü ve yelkenkanat atlayışı ile bu spora ilgi duyanlara eğitim verilecek pisti için çalışmalara başladı. Eğitim pistinin çevresi ise mesirelik alan şeklinde düzenlenecek. Böylece eğitim faaliyetlerine katılanların ve onları izlemek üzere gelenlerin zaman geçirebileceği mekanlar da oluşturulacak.

3 AYRI PİST YAPILACAK

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Karadağ’da hava sporları için tesisleşmeye gidileceğini, üç ayrı pist yapılacağını, eğitim koordinasyon merkezi bulunacağını, ayrıca sosyal donatı alanlarıyla birlikte yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını söyledi.

Hava sporları açısından dünyanın en iyi atlama merkezilerinden birisinin Yaylacık olduğunu ifade eden Arslan, gerekli düzenlemeler yapılarak yarışmaları izlemek isteyenler için seyir alanı ve tesisler yapılacağını sözlerine ekledi.