Bağ: Yerli tohumla milli ekonomimize katkı sağlamayı hedefliyoruz – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇAL
  8. /
  9. Bağ: Yerli tohumla milli ekonomimize katkı...

Bağ: Yerli tohumla milli ekonomimize katkı sağlamayı hedefliyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Mart 2019 Çarşamba - 11:47Güncelleme: 13 Mart 2019 Çarşamba - 11:47
Bağ: Yerli tohumla milli ekonomimize katkı sağlamayı hedefliyoruz

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yerli tohum üretimleriyle milli ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

PAÜ’nün Çal’da kurduğu Tohum Islahı ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi, tohumculuk sektörünün geliştirilmesi ve tohumculuk politikalarının oluşturulmasına yönelik hizmet vermeye devam ediyor. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, beraberindeki Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Gürkan Semiz ile birlikte merkezde incelemeler yaptı.

Merkezde yetiştirilen ürünler ve yapılan çalışmalar hakkında Çal MYO Müdürü Aysel Yeşilyurt Er ile Tohum Islahı ve Genetik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü İbrahim Çelik’ten bilgi alan Bağ, merkezde modernizasyon yapılacağını söyledi.

Yetiştirilen ürünlerin çeşitliliğini de artıracaklarını ifade eden Bağ, “600 dönümlük arazimizde ülkemizin ihtiyaçlarına karşılık verebilecek ve uluslararası rekabete uygun ürünlerin tohumluklarının geliştirilmesine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana Üniversitemizin fiziki ve teknik altyapı imkanlarını geliştirmeye yönelik başlattığımız çalışmaların bir devamı olarak buradaki merkezimizi de modernize edeceğiz. Tohum ıslahı noktasında ileri teknolojiyi kullanarak verimliliği ve ürün çeşitliliğini arttıracağız. Yerli tohumun ıslahı ve bu tohumlardan yetiştirilen ürünlerle birlikte milli ekonomimize katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.