Vali Altıparmak’ı sinirlendiren manzara – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Vali Altıparmak’ı sinirlendiren manzara

Vali Altıparmak’ı sinirlendiren manzara

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Mayıs 2017 Salı - 22:36Güncelleme: 16 Mayıs 2017 Salı - 22:36
Vali Altıparmak’ı sinirlendiren manzara

Vali Ahmet Altıparmak, Buldan Müftülüğü Lojmanı’nın harabeye dönen hali karşısında çok sinirlendi ve tepkisini “Bu kabul edilebilir bir durum değil” sözleriyle dile getirdi. İlçe Müftüsü Sedat Çakar ise, binanın kendilerine ait olmadığını, binanın sahibi olan Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğünün restorasyona izin vermediğini söyledi.

Göğüs Hastalıklar Hastanesi’nin bazı bölümlerinin açılışı ve hastaneye katkıda bulunan hayırseverlere plaket verilmesi için Buldan’a giden Vali Ahmet Altıparmak, Kaymakamı Murat Sarı ile birlikte Abbas Camii’nde incelemelerde bulundu. Bu sırada caminin yanındaki müftülük lojmanın boş ve bakımsız halde olduğunu görünce çok sinirlendi. Bu binanın mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Altıparmak, “Bu kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Buldan Müftüsü Sedat Çakar, binanın kendilerine ait olmadığını, binanın sahibi olarak Vakıflar Aydın Bölge Müdürlüğünün görüldüğün ifade etti. Çakar, “Bina daha önceki dönemlerde müftü arkadaşlarımız tarafından alt katı Kuran kursu, üst katı da lojman olarak kullanılmış. Bu tamamen karşılıklı iyi niyetle olmuş. Binada tadilat yapmak isteyip ‘bunu kiradan düşelim’ dediğimizde Vakıflar Bölge Müdürlüğü olur vermedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi de binayı kendilerine verilmesi karşılığı restore etmek istediğini bildirdi, ancak bu da kabul görmedi. Binada geçmiş yıllardan kalan tabelaları ve içerisindeki sıra benzeri eşyaları da şimdi arkadaşlarımız alıyorlar” açıklamasını yaptı.

KAYNAK: BULDAN’DA YAŞAM.COM