125 bin liraya ağalık, festivalle eğlence – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. 125 bin liraya ağalık, festivalle eğlence

125 bin liraya ağalık, festivalle eğlence

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Ağustos 2019 Pazartesi - 12:11Güncelleme: 5 Ağustos 2019 Pazartesi - 12:12
125 bin liraya ağalık, festivalle eğlence

Denizli’nin Buldan ilçesinde düzenlenen festivalde vatandaşlar kısa süreli de olsa hayat pahalılığını, ürünlerin pazarlanmasındaki sıkıntılar ve diğer sorunları unutup, Ankara havalarıyla coşup eğlendi. İş insanı Mustafa Ertan da 125 bin lira vererek “üzüm ağası” oldu.

Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Buldan Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali sona erdi. Festivalin kapanış programına AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali Değirmenci, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

YENİCEKENT’İN EN İYİ ÜZÜMÜ SEÇİLDİ

Festival etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Üzüm Teşvik Yarışması’nda Mustafa Yeşil birinci, Ali Yeşil ikinci ve kardeşi Hasan Yeşil üçüncü oldu. Dereceye giren üzüm yetiştiricilerine ödüllerini, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk ve Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Yusuf Garip verdi.



125 BİN TL’YE ÜZÜM AĞASI OLDU

Bu arada gelecek yıl yapılacak festivalin ağalığı için de açık artırma düzenlendi. Açık artırmada 125 bin lira veren Yenicekentli iş insanı Mustafa Ertan, “üzüm ağası” seçildi.

HASAN YILMAZ HAYRANLARINI COŞTURDU

Ankara yöresi türküleriyle tanınan Hasan Yılmaz da Yenicekentlileri coşturdu. Zaman zaman sahneden inerek türkülerini hayranlarıyla birlikte söyleyen sanatçıya eşlik eden Yenicekentliler, çim piste çıkıp tüm hünerlerini sergiledi.