Baraj suyu çekilince cami minaresi ortaya çıktı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Baraj suyu çekilince cami minaresi ortaya...

Baraj suyu çekilince cami minaresi ortaya çıktı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Mart 2020 Perşembe - 09:58Güncelleme: 12 Mart 2020 Perşembe - 09:58
Baraj suyu çekilince cami minaresi ortaya çıktı

Denizli’nin Buldan ilçesinde, 1967 yılında yapılan Derbent Barajı'nın suları altında kalan eski yerleşim yerindeki mezarlık ile cami minaresi, kuraklık nedeniyle baraj suyunun çekilmesi sonucu gün yüzüne çıktı.

İlçenin Derbent Mahallesi’nde 1967 yılında barajın yapılması ile dönemin bakanlar kurulu kararıyla boşaltılan eski yerleşim yerindeki evler başta olmak üzere cami, okul ve mezarlık sular altında kaldı. Aradan geçen yıllarda bölgede baş gösteren kısmi kuraklık nedeniyle baraj suları çekilmesiyle birlikte eski Derbent Mahallesi'nde bulunan caminin minaresi, mezarlık ve yıkılan yapılar gün yüzüne çıktı.

HEM BARAJA GELİYORLAR HEM ESKİ ANILARINI TAZELİYORLAR

Suların yüksek olduğu dönemlerde balık tutup piknik yapmaya gelen bazı vatandaşlar, suların çekilmesi ile ortaya çıkan mezarlığa giderek, vefat eden akrabalarına dua ediyor.

Derbent Mahalle Muhtarı Yaşar Öz, “1967 yılında baraj yapılınca yeni Derbent Mahallesi taşınmış. Baraj olmadan önce burada evler varmış. Baraj sebebiyle evler taşındı. baraj önceleri doluydu, şu anda , su yok sayılır. Minare, okul, mezarlık gün yüzüne çıkmış durumda. Köy dağıldığı için bazı vatandaşlarımız Sarayköy, Alaşehir ve İzmir taraflarına dağılmışlar. Baraja hem eski anılarını tazelemek hem de eski köye kabir ziyareti veya piknik yapmak için gelen vatandaşlarımız var. Balık tutmaya ise şu an su az olduğu için gelen az” şeklinde konuştu.

DENİZLİ (İHA)