3 afacan ilçeyi ayağa kaldırdı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. 3 afacan ilçeyi ayağa kaldırdı

3 afacan ilçeyi ayağa kaldırdı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Eylül 2018 Perşembe - 22:45Güncelleme: 20 Eylül 2018 Perşembe - 22:49
3 afacan ilçeyi ayağa kaldırdı

Denizli’nin Buldan ilçesinde 3 ilkokul öğrencisinin kayıp ihbarı ilçeyi ayağa kaldırdı. Polis alarma geçti, peş peşe anonslar yapıldı ve çocuklar komşuları ile akrabalarının evinde bulundu.

Buldan’da bugün 3c ilkokul öğrencisinin kaybolduğu ihbarı üzerine polis harekete geçti. Biri Ahmet Terzioğlu İlkokulu, ikisi Ahmet Nadir Özlen İlkokulu öğrencisi olan 3 çocuğun bulunması için geniş çaplı bir araştırma yapılırken, belediye hopörlerinden de art arda anonslar yapıldı.

İlçeye hareketli dakikalar yuaşatan 3 öğrenci akşam saatlerinde bulundu. Kayıp olarak arandıkları saatlerde komşularının ve akrabalarının evinde olan çocuklar, ailelerine teslim edildi.

Buldan İlçe Emniyet Müdürü Osman Başer, öğleden itibaren tüm güçleri ile arama yaptıklarını, çocukların bulunabileceği her yerin didik arandığını belirterek, “Ancak çocuklar hiç ummadığımız yerlerde çıktı. Komşularının evinde bulunan çocuklar bizi oldukça sıkıntıya soktu. O kadar anonsa rağmen, o kadar koşuşturmacaya rağmen çocukların evlerinde olduğunu bize bildirmeyen ailelerin sorumsuzluğuna şaşırıyorum. Öğleden akşama kadar evde olan çocuğa, ‘annen-baban haberi var mı, burada olduğunu biliyorlar mı’ diye sorulması gerekmez mi? Ayrıca 18 yaşından küçük bir çocuğun bu kadar uzun süre evde tutulması da suçtur. Allah’a şükür ki çocuklarımızı sağ salim bulduk. Bundan sonra bu tür sıkıntıların yaşanmaması için tüm ailelerin sorumlu davranması, evlerine gelen çocukların, çok yakın akrabası bile olsa annesini-babasını aramasını rica ediyorum” dedi.

 

Kaynak: buldandayasam.net