Buldan’ın ürünlerini İstanbul’da tanıtacak proje – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’ın ürünlerini İstanbul’da tanıtacak proje

Buldan’ın ürünlerini İstanbul’da tanıtacak proje

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Temmuz 2019 Salı - 16:05Güncelleme: 30 Temmuz 2019 Salı - 16:05
Buldan’ın ürünlerini İstanbul’da tanıtacak proje

Buldan Belediyesi, geçmişi yüzyıllar öncesine uzanan ilçenin tekstil ürünlerini daha geniş kitlelere tanıtmak üzere harekete geçti. Bu amaçla ilk aşamada İstanbul’un tekstil merkezi Merter’de “Buldan Günleri” düzenlenecek.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İstanbul temaslarında, meclis üyesi Mustafa Mustak ve BULDAŞ Müdürü Uğur Bilgi ile birlikte Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir’i ziyaret etti. İki belediye arasında kültür, sanat ve sosyal konularda iş birliği yapılması için görüş birliğine varılırken, ilçenin geniş kitlelere tanıtımı amacıyla “Buldan Günleri” düzenlenmesi kararı alındı. İlk adım da Buldan ürünlerinin tanıtılacağı etkinlikle atılacak. Bu amaçla da Merter’deki bir iş merkezinde 4 bin metrekare yerin tahsisi sağlandı.

Güngören’de “Buldan Günleri” düzenlenmesi için başlatılan çalışmaların hızla devam ettiğini bildiren Şevik, “İstanbullu tekstilcilerin bir araya toplandığı ve modanın merkezi olan Merter İş Merkezi’nde bize ayrılan 4 bin metrekarelik alanda ‘Buldan Tanıtım Günleri” düzenlemek istiyoruz. Buldan’ın dokumasını, tarihini ve kültürünü burada tanıtacağız” dedi.

Ayrıca, Güngören ile Buldan belediyeleri arasında “Kardeş Belediye” protokolünün imzalanması için de ön görüşmelerin gerçekleştirildiğini ifade eden Şevik, ağustos ayı meclis toplantısında konunun gündeme getirileceğini, meclis kararlarının ardından iki belediye arasında karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi, deneyim, bilgi alışverişi ve yardımlaşmanın sağlanması amacıyla iş birliği protokolü imzalanacağını söyledi.

ŞEVİK, BULDANLI İŞ ADAMLARINI UNUTMADI

Başkan Şevik, iki gün süren İstanbul gezisinde, Buldanlı işadamlarını da ziyaret ederek gönüllerini aldı. Buldanlı işadamlarının büyük çoğunluğunun İstanbul'da ikamet ettiğini belirten Şevik, son yıllarda çeşitli nedenlerden dolayı Buldan ile bağları kopma noktasına gelen işadamları ile bağları yeniden güçlendirmek istediğini belirtti.