“Buldan’da Sanat Var” Festivali’nde başkan eşleri podyumda – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. “Buldan’da Sanat Var” Festivali’nde başkan eşleri...

“Buldan’da Sanat Var” Festivali’nde başkan eşleri podyumda

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Ekim 2019 Cumartesi - 10:36Güncelleme: 12 Ekim 2019 Cumartesi - 10:36
“Buldan’da Sanat Var” Festivali’nde başkan eşleri podyumda

Denizli ve Karşıyaka Soroptimist kulüplerince düzenlenen “Buldan’da Sanat Var” Festivali başladı. Festivalin ilk gününde, yöresel motifli tasarımlarının tanıtıldığı defile isgerçekleştirildi.

Buldan Kaymakamlığı, Buldan Belediyesi ve Denizli Sanayi Odası’nın destekleri, Denizli ile Karşıkaya Soroptimist kulüplerinnce düzenlenen “Buldan’da Sanat Var” Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde, Buldan’ın tarihi sokaklarında yürüyen soroptimist kulübü üyesi iş ve meslek kadınları, giydikleri yöresel motifli kıyafetlerle dikkati çekti.

Kortej yürüyüşünün ardından eski arasta gerçekleştirilen açılış törenine Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, DSO Başkan Yardımcısı Okan Konyalıoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Nur Velidedeoğlu Kavuncu, Karşıyaka Soroptimist Kulübü Başkanı Sema Özay, Denizli Soroptimist Kulübü Başkanı Nihal Güngör Kılınç ile çok sayıda soroptimist üyesi katıldı.

Buldan Kaymakamı Murat Sarı, açılış konuşmasında ilçenin kalkınmasına, tanıtımına katkı sağlayan projelerin paydaşı olduklarını, sanatın Buldan’ın tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri ile bütünleştiğinin söyledi.

“KRAL YOLU’NU CANLANDIRMALIYIZ”

Belediye Başkanı Mustafa Şevik ise, Buldan’ın tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerinin yanı sıra organik tarımı ile de ön plana çıktığını belirterek, “Buldan, sahip olduğunu değerleriyle Denizli’nin incisi diye düşünüyorum. Biz, bir Beypazarı’nın, Safranbolu’nun önceki haliyiz. Kat edeceğimiz çok yolumuz var. Öncelikle hedefimiz, Kral Yolu olarak adlandırdığımız Pamukkale-Laodikya-Tripolis-Buldan-Yayla Gölü turizm hattını canlandırmamız gerekiyor. Bu konuda, Bakanlığın, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

DSO Başkan Yardımcısı Okan Konyalıoğlu, bu tür etkinliklerin tanıtım ve turizme katkı sağladığı gibi istihdamı da arttırdığını, kadın istihdamı bakımından Denizli’nin ilk sıralarda yer aldığını, ancak bunun yeterli olmadığını vurguladı.

İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer de, kooperatif olarak İzmir’de çok güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini, tecrübelerimizi Buldan ile paylaşabileceklerini, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

BAŞKAN EŞLERİNDEN DEFİLE ŞOV

Açılış konuşmalarının ardından Fatoş Öztürk ile Nihal Güngör Kılınç’ın yerel dokumalardan hazırladıkları tasarımlar tanıtıldı. Yerel motifli giysileri podyumda tanıtan Neptün Soyer, Bahija Şevik ile soroptimist kulübü önceki dönem başkanları ve üyelerinin performansı göz doldurdu.

Buldan’ın tarihi sokakları, Türkiye’nin dört bir yanından gelen, Ebru, Tasarım, Seramik, Resim, Fotoğraf, Terra-Cotta sanatçısının atölye çalışmalarıyla renklendi. Sanatçıların atölye çalışmaları iki gün devam edecek.