Buldan Kent Konseyi Tripolis’te toplandı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan Kent Konseyi Tripolis’te toplandı

Buldan Kent Konseyi Tripolis’te toplandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Eylül 2019 Çarşamba - 18:04Güncelleme: 25 Eylül 2019 Çarşamba - 18:04
Buldan Kent Konseyi Tripolis’te toplandı

Buldan Belediyesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu, eylül ayı toplantısını Yenicekent’teki antik kent Tripolis’te yaptı.

Toplantıya Kaymakam Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan Kent Konseyi Başkanı Hasan Coşan, AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, Tripolis Kazı Tripolis Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantı öncesi Buldan Kent Konseyi Başkanı Hasan Coşan ile yürütme kurulu üyeleri, Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman’ın rehberliğinde Tripolisi gezerek kazı ve restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Tripolis gezisinin ardından Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik’in de katıldığı toplantıda, Buldan turizmini ve Pamukkale, Laodikya-Tripolis-Yayla Gölü’nü kapsayan Kral Yolu’nun yeniden canlandırılması ile ilgili neler yapılabileceği konusunda fikir paylaşımında bulundular.

SARI: SİZLERİN DESTEĞİ OLMADAN OLMAZ

Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Buldan’ın turizm potansiyelini ortaya çıkarmak ve bunları geliştirmek için belediyenin, STK’ların ve vatandaşların desteğini almak istediklerini, destek olmadan sonuca ulaşılamayacağını belirtti.

ŞEVİK: TANITIM EKSİKLİĞİ VAR

Kazı çalışmalarına 2012 yılında başlanan Yenicekent Tripolis Antik Kenti’nde kısa zamanda önemli mesafe katledildiğini dikkat çeken Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, Kazı Heyeti Başkanı Bahadır Duman’a teşekkür etti. Yllık 18 bin turistin ziyaret ettiği Tripolis’in daha çok tanıtıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Şevik, belediyenin imkanları doğrultusunda tanıtım ile ilgili gerekli desteği vereceklerini açıkladı.

Kral Yolu olarak adlandırılan Pamukkale-Laodikya-Tripolis-Buldan ve Yayla Gölü’nü Turizm aksının yeniden canlandırılması ile ilgili gerekli görüşmeleri yaptıklarını anlatan Şevik, konunun Kültür ve Turizm Bakanlığının gündeminde olduğunu söyledi. Şevik, “Tripolis’e daha çok ziyaretçi gelmesini sağlamak için çalışırken, Buldan’ın da yerel unsurlarını harekete geçirerek bireysel kalkınmanın da yollarını aramalıyız. Buldanlı vatandaşlarımızın da cebine katkı sağlayacak, çalışmaları hep birlikte Buldanlı STK’lar, yöneticiler ve vatandaşlar ile birlikte gerçekleştirmeliyiz. Bu konuda çok geç kaldık. Artık zaman kaybetmemiz gerekir” dedi.