CHP’li belediyeler imece usulü depremin yarasını sarıyor – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BOZKURT
  8. /
  9. CHP’li belediyeler imece usulü depremin yarasını...

CHP’li belediyeler imece usulü depremin yarasını sarıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Eylül 2019 Perşembe - 14:33Güncelleme: 19 Eylül 2019 Perşembe - 14:33
CHP’li belediyeler imece usulü depremin yarasını sarıyor

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, ilçede 8 Ağustos’ta meydana gelen depremin yaralarını sarmak için CHP’li belediyeleri ziyaret ettiğini, bunun akabinde Bozkurt’un yaralarını sarmak için destek alındığını, ancak bu konuda yapılan “Birsen Başkan kapı kapı dolaşıp yardım istiyor” paylaşımlarının yardımlaşma duygusunda olanları yaraladığını söyledi.

Bozkurt belediye Başkanı Birsen Çelik, 8 Ağustos’ta meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremle ilgili İl Başkanı Mahir Akbaba, milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca ve Teoman Sancar ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi.

“İNSANLAR EVLERİNE GİRMEYE KORKUYOR”

8 Ağustos’taki depremde yüzlerce evin yıkıldığını, çok sayıda binada ciddi hasarlar oluştuğunu, bunlardan bir tanesinin de belediye binası olduğunu anlatan Çelik, “Depremin ardından devletin yetkilileri gelerek inceleme yaptı, gerekli çalışmaları başlattı. Biz bunu hiçbir zaman inkar etmedik. Fakat depremin etkileri öyle birkaç günde geçmiyor. Depremde sadece duvarlar hasar almıyor. Ruhlar da yaralanıyor. İnsanlar kendilerini en çok güvende hissettikleri yere, yani evlerine girmeye korkuyor. Bu nedenle evvela bu travmaların, psikolojik yıkımların giderilmesiyle ilgili oldu, seminerler düzenledik” dedi.

“KRİZİ FIRSATA ÇEVİRİYOR” PAYLAŞIMLARI

Kendisini en çok son zamanlarda sosyal medyada yapılan “Birsen Başkan falanca yerleri gezip yardım istiyor. Krizi fırsata çeviriyor. Devletimiz yardım etmedi mi ki sağa sola gidip yardım talebinde bulunuyor” paylaşımlarının yaraladığını dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

“Ben, Bozkurt Belediye Başkanıyım. Vatandaş evini su bassa, bahçesine haşere girse beni arar. Ben bu makamda sorunları çözmek için varım. Ben kapı kapı dolaşıyorum, doğrudur. Peki ne için yapıyorum bunu? Vatandaşlarımızı huzuru ve refahı için yapıyorum. Bana bunun için Kaf Dağı’na çıkın deseler oraya çıkarım. Sorumluluk bunu gerektiriyor. Depremde evi yıkılan ve yeniden ev yapabilecek maddi gücü olmayan vatandaşlarımıza prefabrik konut yaptırmaya uğraşıyorum. Bu yaptığımıza ‘devlet desteği yetmiyor mu’ diyecek kadar empatiden yoksun, kendi insanına, vicdanına yabancılaşan insanlar görüyorum, çok üzülüyorum.

Bizim yaptığımız krizden kriz doğmasını engellemek. Yan binanın duvarı benim makam odamın üzerine göçtü. Belediyemizin duvarları çatladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız, ‘Başkanım bu binada oturulamaz’ diyerek, Bozkurt’a 50 yıl daha ihtiyaç duyulmayacak özellikte hizmet binası yapacağını söyledi. Bunun kararını da meclisten çıkarttı, ihale aşamasına geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptıracağı hizmet binasını üzerime tapulamayacak. Bugün ben varım, yarın kim olur bilemem. Ama kim gelirse gelsin dayanıklı bir binada hizmet verecek binaya kavuşacak Bozkurt.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı çağırdı, mecliste konuşma yaptım, depremi anlattım. Meclis kararıyla durumu çok kötü ve acil olan vatandaşlarımıza 6 adet 2+1 60 metrekare prefabrik ev yapımıyla ilgili destek sözünü verdi.”

“VİCDAN DIŞI SÖYLEMLERLE KARŞILAŞIYORUZ”

Bozkurt depreminin 10 bin insanı etkilediğini, yaraların sarılması için ideolojik ayrımların bir kenara bırakılması gerektiğini vurgulayan Çelik, “En çok merak ettiğim şu: Biz ne zaman bu kadar acımasız olduk? Yardımlaşma ve dayanışma ruhumuzu ne zaman kaybettik? Kışın sokakta kalacak vatandaşımıza uzatılan eli tutamamanın akılla, mantıkla izah edilir bir durumu var mı? Ben CHP’li bir belediye başkanıyım. Öncelikle kendi partimden destek beklerim. Diğer partilerin de ilçemizle dayanışma içinde olmasına fevkalade sevinirim. Bir her şeyden önce insanız. Başımıza bir felaket geldiğinde ideolojik ayrımları bir kenara bırakmazsak nasıl birlik oluruz? Bir evin çatısı akacak olursa, bir tek çocuğumuz karda kışta sokakta kalıyorsa vah bizim ideolojimize diyorum. Bir tedbir makamıyız. Şimdi üzerimize düşeni yerine getirmek için yollara düştük. Maalesef vicdan dışı söylemlerle karşı karşıya kalıyoruz. Her kim bir vatandaşımızın evine çatı yapıyorsa Allah ondan razı olsun. Depremden sonra her partiden çok sayıda belediye başkanı beni aradı, ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdiler. Art niyetle yorum yapanları yaşananları görmeleri için Bozkurt’a davet ediyorum” diye konuştu.

15-20 PREFABRİK EV YAPILACAK

Bozkurt Belediyesi’nin öncülüğünde 15-20 prefabrik konut yapımının planlandığını, bunun için yaptıkları yardım taleplerine olumlu yanıt aldıklarını ifade eden Çelik, “Denizli Çimento Fabrikasına başvurduk. Depremden zarar gören ve kendi evini yapmak isteyenlere destek olacağımız, su basmanlarını yapmak istediğimizi söyledik, beton desteği istedik. ‘Oluruz’ dediler. İş insanlarını ziyaret ettik, evlerde ihtiyaç duyulacak eşyalarla ilgili talebimiz oldu, yardım sözü aldık” dedi.

TRAKYA VE AKDENİZ SEFERİ

Çelik, depremin yaralarının sarılması için yarın Edirne’ye giderek Trakya bölgesindeki belediye başkanlarıyla görüşeceğini, önümüzdeki hafta salı günü Doğu Akdeniz’deki belediye başkanlarını ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.