Bozkurt Belediyesi geri dönüşüm projeleri ile örnek oldu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BOZKURT
  8. /
  9. Bozkurt Belediyesi geri dönüşüm projeleri ile...

Bozkurt Belediyesi geri dönüşüm projeleri ile örnek oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Aralık 2019 Pazartesi - 17:39Güncelleme: 30 Aralık 2019 Pazartesi - 17:40
Bozkurt Belediyesi geri dönüşüm projeleri ile örnek oldu

Bozkurt Belediyesi, okulları ile kamu kurumlarına yönelik hayata geçirdiği geri dönüşüm projesiyle örnek oldu.

Bozkurt Belediyesi tarafından 10 okul, 5 resmi kurum ve tüm mahallere geri dönüşüm paketleri yerleştirildi. Geri dönüşüm paketleri ile cam, plastik, kağıt ve metal dönüşümü yapılabilecek.

Söz konusu uygulamayla Belediye Hizmet Binası, Bozkurt Kaymakamlığı, Bozkurt İlçe Tarım Müdürlüğü, Denizli Meslek Yüksek Okulu, Bozkurt Spor Lisesi, Bozkurt Çok Programlı Anadolu Lisesi, Bozkurt Ana Okulu, Bozkurt İlkokulu, Atatürk İlk Okulu, Bozkurt Orta Okulu, Atatürk Orta Okulu, Bozkurt ilçe Müftülüğü, Bozkurt Açık Kadın Cezaevi, Bozkurt Ziraat Odası, Bozkurt Belediye Oteli, Bozkurt Toplum Sağlığı merkezi ve tüm mahallerine geri dönüşüm kutuları yerleştirdi. Bu projeyle cam, kağıt, metal, pil ve plastik gibi geri dönüşümü olan maddeleri toplayarak çevre temizliğine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Bozkurt Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, kurumlarda çalışan personeller haftanın bir günü atık kutuları toplayıp geri dönüşüm tesislerine götürecekler. Projenin en iyi tarafı ise, okullarda gerekli tüm alt yapının hazırlanmış olmasıyla çocukların ve gençlerin geri dönüşüm konusunda daha bilinçli yetişmelerini sağlayacak olması.

Bozkurt Belediyesinin başlatmış olduğu geri kazanım projesi kapsamında ilçede 30 farklı noktaya konulan cam, pil, metal ve plastik geri dönüşüm kutularına vatandaşlarda destek veriyor.

Doğanın korunması ve çevre bilincinin oluşturulması ve geliştirilmesi amacıyla okullarda, resmi kurumlarda ve mahallelerde böyle bir çalışma başlattıklarını kaydeden Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik “Bozkurt’ta faaliyet gösteren okullar, resmi kurumlar ve mahallerimizde geri dönüşüm projesi başlattık. Son yıllarda çevre kirliği artmakta ve yaşam kalitemizi düşürmektedir. Bizler bu kirliliğe engel olmak için, gelecek nesillerimizi geri dönüşüm konusunda bilinçli birer birey olarak yetiştirmeliyiz. Doğamızın ve ekolojik sistemimizin dengesini bozmamak için elimizden geleni yapmalıyız. Ortak yaşam alanımız olan tabiatı temiz tutmak hepimizin vatandaşlık ve insanlık görevidir" dedi.