81 yaşında ama işinden vazgeçmiyor – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BAKLAN
  8. /
  9. 81 yaşında ama işinden vazgeçmiyor

81 yaşında ama işinden vazgeçmiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Şubat 2020 Pazartesi - 12:01Güncelleme: 24 Şubat 2020 Pazartesi - 12:01
81 yaşında ama işinden vazgeçmiyor

Denizli’nin Baklan ilçesinde el işi ayakkabı diken 81 yaşındaki İzzet Gürsoy, 16 yaşında başladığı meslekten vazgeçemiyor. Her sabah ilk günün heyecanıyla iş yerini açan İzzet Usta, müşterilerini bekliyor.

Baklan ilçesinde hem el ürünü ayakkabı yapan hem tamir işi ile uğraşan İzzet Gürsoy, 65’inci yılına girdiği mesleğine ilerleyen yaşına rağmen dört elle sarılıyor. “Sadece yurt dışına gittiğimde bir yıl bu mesleği yapmadım” diyen İzzet Usta, babasının tüm karşı çıkmalarına rağmen ayakkabıcılığı seçtiğini söyledi.

Çal’ın ortaköy Mahallesi’nde ayakkacılık yapan ustanın yanına sık sık gittiğini, dikkatli bakmasının onun dikkatini çektiğini, “Oğlum sen öğrenecek gibi bakıyorsun” demesiyle de bu mesleği seçtiğini anlatan Gürsoy, “Ustanın yanında çalışmaya başladım. Sonra usta işini bıraktı ben de buraya geldim. Çarşıda dut ağacı vardı, onun altına gider, elimdeki eşyalarımla orada beklerdim. Gelen olursa ayakkabısını yapardım” dedi.

Bir ara çalışmak üzere Almanya ve Fransa’da bulunduğunu, Türkiye’ye döndüğünde evinin bir odasını dükkan gibi kullanmaya başladığını kaydeden İzzet Gürsoy, “Bir oğlum var, onu yetiştirdim. Oğlan Denizli’de çok gurur duyuyorum çok güzel işi var. 1970’ten beri bu makine ile çalışıyorum.

Eskiden ayakkabı dikerdim, gece gündüz çalışırdım. Şimdi gelen yok artık eskisi gibi. Evlendiğimde ayakkabıcılık yapıyordum. Eşimin düğünde giydiği ayakkabıyı kendim diktim” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)