PAÜ Doğa Bilimleri Fakültesi’nin açılacağı ilçe belli oldu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ACIPAYAM
  8. /
  9. PAÜ Doğa Bilimleri Fakültesi’nin açılacağı ilçe...

PAÜ Doğa Bilimleri Fakültesi’nin açılacağı ilçe belli oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Mart 2019 Perşembe - 13:48Güncelleme: 14 Mart 2019 Perşembe - 13:48
PAÜ Doğa Bilimleri Fakültesi’nin açılacağı ilçe belli oldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Acıpayam’daki 800 dönümlük arazide Hayvan Islahı, Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile hayvancılıkta yeni çalışmalar gerçekleştirecek. PAÜ bünyesinde kurulacak Doğa Bilimleri Fakültesi de bu ilçede açılacak.

PAÜ’nün bilimsel temelli uygulamalı araştırmalar yaparak, hayvancılıkta genetik kaynakların azalmasını önlemek ve yeni yöntemlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütmek amacıyla kurulan Hayvan Islahı, Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ilk çalışmaları başladı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Gürkan Semiz ve proje ekibiyle birlikte Acıpayam’daki arazide incelemeler yaptı.

BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR VE HAYVAN ISLAHI YAPILACAK

Hayvan Islahı, Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile arazide küçükbaş, büyükbaş ve kanatlı hayvanlara yönelik ıslah çalışmalarının yürütüleceğini kaydeden Bağ, bu doğrultuda yakın zamanda arazide modern ve son teknoloji donatılmış tesislerin kurulacağını söyledi.

İlçedeki 800 dönümlük arazinin üniversiteye tahsis edildiğini bildiren Bağ, “Burası ‘acaba ne yapılacak?’ sorularıyla merak konusu olmuş bir arazi. Biz burada Hayvan Islahı, Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi kapsamında hem bilimsel araştırmalar yapacağız hem de bölgemize ait olan hayvanların ıslahını gerçekleştireceğiz. Şu anda da arazimizde yapacağımız çalışmaların ilk adımını traktörler vasıtasıyla gerçekleştirmeye başladık. Bu süreçte Başkanımız Hulusi Şevkan bizlere çok destek verdi ve destekler vermeye de devam edeceğini ifade etti. Ben bu anlamdaki katkılarından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Öncelikli olarak burada yapacağımız çalışmaların ilçemize, Üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ AÇILACAK

Bu merkezle birlikte koordineli olarak çalışması planlanan yeni bir fakültenin de Acıpayam’a açılacağı kaydeden Bağ, “Ziraat ve hayvancılık alanında eğitim verecek Doğa Bilimleri Fakültesini Acıpayam’a açmayı düşünüyoruz. Bu kapsamda bir önerimiz var. Kurulacak fakültemizin de Meslek Yüksekokulu’na yakın bir yerde olmasını planlıyoruz. Kurmayı planladığımız Doğa Bilimleri Fakültesi de buradaki arazimizle bütünleşik olarak çalışmalar yürütecek” diye konuştu.