Depremzedeler soruyor: Halimiz ne olacak? – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ACIPAYAM
  8. /
  9. Depremzedeler soruyor: Halimiz ne olacak?

Depremzedeler soruyor: Halimiz ne olacak?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Nisan 2019 Pazartesi - 10:08Güncelleme: 15 Nisan 2019 Pazartesi - 10:08
Depremzedeler soruyor: Halimiz ne olacak?

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, 5.7 ve 5.1 büyüklüğündeki depremlerin yarattığı hasardan sonra haz-sarlı binaların yıukımı ile enkaz temizliği başladı. Ancak depremzedeler, yaşadıkları belirsizlik nedeniyle “Bundan sonrası ve halimiz ne olacak?” diye soruyor.

Fotoğraf topluluğu LAFOT üyeleri, hafta sonunda deprem bölgesine gitti. Depremzedeleri ziyaret edip onların yaşadığı sıkıntıları paylaşmaya çalışan grubun izlenim ve objektiflerinden yansıyan fotoğraflar, yaşanan belirsizliğe dikkat çekiyor.

Depremin en fazla hasar yarattığı Apa ve Kırca mahallelerinden paylaşımlarda bulunan grup üyelerinin fotoğrafları; havaların giderek ısınmasıyla bölgede hijyen sorununun ortaya çıkacağını, hayvan dışkılarının açıkta kaldığını, bunun da bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkaracağını, yemek konusunda belirsizliğin oluştuğunu, vatandaşları tarım mevsiminde tarlaya çalışmaya gittiklerinde eşyalarıyla ilgili güvenlik sorunu yaşanabileceğini gösteriyor.

KONUT SORUNU NASIL ÇÖZÜLECEK?

Bu arada, hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, vatandaşlar bundan sonrası için “Halimiz ne olacak? Devlet bize yeni konutlar mı yapacak veya ‘kredi verip evlerinizi kendiniz yapın mı’ denilecek? Kredi verilecekse miktarı, faizi ve geri ödemesi nasıl olacak? Bu konularda açıklama, bilgilendirme bekliyoruz” diye konuşuyor.