Acıpayamlı depremzedelerin çadırda zor yaşamı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ACIPAYAM
  8. /
  9. Acıpayamlı depremzedelerin çadırda zor yaşamı

Acıpayamlı depremzedelerin çadırda zor yaşamı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Nisan 2019 Perşembe - 09:20Güncelleme: 11 Nisan 2019 Perşembe - 09:20
Acıpayamlı depremzedelerin çadırda zor yaşamı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde depremzedeler, 20 ve 31 Mart’ta gelen depremlerin yaralarının sarılmasını beklerken, çadırda yaşam onları giderek zorlamaya başladı. Nedeni de erkek ve kadınların ayrı ayrı banyo edebilecekleri yer bulunmaması, kirlenen çamaşırların dağ gibi yığılması, en azından konteyner konutlara ne zaman kavuşacakları konusunda net tarih verilmemesi.

Ancak çadırda yaşam giderek yağışlı ve geceleri soğuk geçen hava nedeniyle zorlaşıyor. Depremin hasar verdiği Oğuz, Kırca, Yassıhöyük, Apa, Karahöyük, Ucarı ve Yeniköy mahalleleri ile kısmen de Acıpayamın merkezde çadırda kalan depremzedeler banyo konusunda sıkıntı çekiyor. Nedeni de erkek ve kadınların ayrı ayrı banyo edebilmede sorun yaşamaları. Bir başka sorun da çamaşır yıkamada yaşanıyor.

DEPREMZEDELERİ ZİYARET SONRASI PAYLAŞIM

Bu arada Acıpayamlı iş insanı İlhan Özcan da depremzedeleri ziyaret sonrası yaptığı paylaşımda bu sorunlara dikkat çekti. Paylaşımına “Depremzedeler, yetkililerden bir açıklamayı dört gözle bekliyorlar” diye başlayan Özcan’ın gözlemleri şöyle:

“Toplu olarak çadırlarda yaşayan Kırca köyünü eşimle birlikte sık sık ziyaret ediyoruz. İnanın insanlar çok zor durumda. Çamaşırları dağ gibi yığılmış,erkeklerin ve bayanların ayrı ayrı banyo yapacakları doğru dürüst bir yerleri yok.

Bu gün itibarı ile üç hafta olan deprem sonrası insanlar hala çadırlarda umutsuz bir bekleyiş içersinde. Yetkililerden en azından konteynırların ne zaman geleceği hakkında bilgi bekliyorlar.
Seçimden sonra adeta unutuldular.

Yıkılan evlerinin malozları bir yandan temizlenirken, bir yandan da yerine nasıl bir ev yapacaklarının umutsuz bir bekleyişi içindeler. Bu konu ile ilgili de hiçbir bilgilendirme yok. Tek tesellimiz can kaybının olmayışı ve artçı depremlerin kesilmesi.

Umutsuz bir beklenti içinde olan Oğuz, Kırca, Yassıhöyük, Apa, Karahöyük, Ucarı Yeniköy ve kısmen de Acıpayam’ın yıkılan, oturulamaz raporu verilen evlerinin akibeti ne olacak? Yerine nasıl ve ne şekilde bu insanlar ev sahibi olacaklar? Bu bölgenin afet bölgesi ilan edildiğine dair duyumlar var. Bu ilan ile insanlar ne gibi kazanımlar elde edecek. Yok sa bu kanunlarda yazıldığı gibi Afet bölgesi ilanı değil de başka bir ilan şekli mi?

Birçok sorunun cevaplanmasını bekliyor tekrar halkımıza büyük geçmiş olsun diyorum. Naçizane ben de elimden geldiğince, gücümün yettiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Şimdilik yanlız Kırca ‘ çamaşır yıkama ve deterjan işini çözmeye çalıştık. Ama yapacak daha çok iş var.
Saygı ve sevgilerimle.”