Acıpayam’da SGK’ya verilecek prim belgelerinin süresi uzatıldı – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ACIPAYAM
  8. /
  9. Acıpayam’da SGK’ya verilecek prim belgelerinin süresi...

Acıpayam’da SGK’ya verilecek prim belgelerinin süresi uzatıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Mart 2019 Salı - 19:06Güncelleme: 26 Mart 2019 Salı - 19:30
Acıpayam’da SGK’ya verilecek prim belgelerinin süresi uzatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, deprem felaketinin yaşandığı Acıpayam’da, SGK’ya verilecek belgelerin süresinin uzatıldığını açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, dün deprem bvölgesinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi almıştı. Ankara’ya dönüşünde “Acıpayam SGK’ya verilecek prim belgelerinin süresini 1 nisan’a erteledik” diyerek, şu açıklamayı yaptı:

“Denizli’ye yaptığım ziyaret esnasında yaşadığımız deprem nedeniyle vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit etme imkanına sahip olduk. Acıpayam ilçemizi, depremin etkilerinin en fazla hissedildiği köyler olan Yeniköy, Uçarı, Karahöyük ve Oğuz köylerinde vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Kızılay AFAD’ın görev yaptığı bölgede, bakanlığımız ASDEP görevlileri de vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Psikososyal destek için ihtiyaçları anında tespit edip en kısa sürede karşılıyoruz. Ziyaretlerim sırasında vatandaşlarımızın özellikle primlerin ödenmesine ilişkin bir de talebi oldu.

Depremi yaşayan vatandaşlarımızın, işyeri ve işverenlerimizin yanında olmak adına Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmesi gereken prim belgelerinin verilme süresini erteledik. Depremin olduğu 20 Mart 2019 tarihinden 25 Mart 2019 tarihine kadar (bu tarih dahil) SGK’ya verilmesi gereken işyeri bildirgesi, sigortalı işe giriş bildirgeleri, sigortalı işten ayrılış bildirgeleri ile 2019 yılı Şubat ayına ait aylık prim ve hizmet belgesinin verilme süresini 1 Nisan 2019 tarihine kadar uzattık.”